Go to Top

Leefstijl als preventie

In 2022 stond de week van de reflexologie in het teken van “leefstijl als preventie”.

Leefstijl als preventie, wat houdt dit in? Het RIVM verstaat onder Leefstijl: “Gedrag waarvoor een relatie met goede gezondheid of gezondheidsproblemen is vastgesteld”. Het gaat dus om gedrag dat van invloed is op je gezondheid. Gezondheid is niet alleen maar niet ziek zijn. Het gaat om veel meer aspecten, zoals je lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen met sociale contacten en het dagelijks functioneren.

Leefstijl heeft te maken met gezonde gewoontes als goede voeding, bewegen en niet roken, zodat je een leven kan leiden waar jij je goed bij voelt met alle mogelijkheden en beperkingen die je hebt.

Het is zo gemakkelijk gezegd, maar niet altijd makkelijk gedaan. Soms kan je daar wel hulp bij gebruiken en de reflexzonetherapeut kan daar zeker een steentje aan bijdragen.

Niet de klacht of symptomen worden behandeld, maar de cliënt als eenheid, als geheel. Er wordt vooral gekeken naar de oorzaak.

Door spanning, emoties, verkeerde leefgewoontes kunnen er blokkades in het lichaam ontstaan. Vele ziekten zijn terug te voeren op de opeenhoping van afvalstoffen en emotionele of mentale blokkades. Het lichaam streeft altijd naar gezondheid door op allerlei manieren van deze blokkades af te komen. Reflexzonetherapie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam waardoor blokkades opgeheven worden en de levensenergie weer onbelemmerd kan stromen. Op deze manier kunnen klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

De therapeut begeleidt de cliënt met zorg en aandacht om een totaalbeeld van de gezondheid te krijgen. Reflexzonetherapie helpt om lichaam en geest in balans te brengen, zowel bij klachten als preventief! Alle behandelingen zijn complementair en geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.

Wilt u werken aan uw leeftstijl. Hieronder volgen enkele tips.

  1. Eet biologisch en gevarieerd.
  2. Eet meer groenten bij de maaltijd.
  3. Eet minder tussendoortjes.
  4. Drink minimaal 2 liter water.
  5. Slaap 7 tot 9 uur per nacht.
  6. Zorg voor ontspanning.
  7. Beweeg meer, pak de fiets in plaats van de auto.
  8. Verminder digitale prikkels.
  9. Zet de schermpjes uit na 20.00 u.
  10. Boek een reflexzonebehandeling.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met mij op