Go to Top

Nieuws

Praktijk weer geopend

Beste mensen,

Sinds 11 mei mag ik u weer ontvangen, maar omdat het coronavirus nog steeds actief is, zijn er vanuit de beroepsorganisatie en het RIVM bepaalde regels opgesteld voor uw en mijn veiligheid.

Gelieve deze te lezen en te respecteren.

MAATREGELEN CORONAVIRUS 11 MEI 2020.

 • Ik plan mijn afspraken zo, dat de cliënten elkaar niet tegen komen;
 • Kom op tijd, maar niet te vroeg;
 • We geven elkaar geen hand;
 • Houden minimaal 1,5 mtr. afstand;
 • Gelieve bij binnenkomst uw handen te desinfecteren, deze is voorradig in de praktijk;
 • Het toilet is tijdelijk niet te gebruiken, natuurlijk zijn er uitzonderingen;
 • Kom zoveel mogelijk alleen, laat uw partner thuis. Een van beide ouders kan met hun kind (tot 16 jaar) meekomen;
 • Neem zo min mogelijk spullen mee en stopt uw spullen die noodzakelijk zijn, weg in uw tas of jaszak,. Dus niet op bureau leggen;
 • Voor en na mijn behandeling, zal ik als gewoonlijk mijn handen en onderarmen wassen;
 • Na iedere cliënt zal ik de contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoonmaken;
 • Wilt u graag onder een deken liggen tijdens te behandeling, neem deze dan zelf mee. Een grote badhanddoek is meestal voldoende.
 • Wilt u dat ik tijdens de behandeling een mondkapje en handschoenen draag, dan kunt u dat aan mij doorgeven.
 • Ik mag u helaas geen water aanbieden, neem zelf een klein waterflesje mee.

Om na de massage goed te drinken.

 • BLIJF THUIS INDIEN U OF EEN VAN UW GEZINSLEDEN SYMPTOMEN HEBBEN VAN VERKOUDHEID, KOORTS OF GRIEPACHTIGE VERSCHIJNSELEN.

U wordt dan geacht om uw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Tot nader order worden deze annuleringen, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht.

Heeft u vragen bel me of mail  naar info@voetreflexvenray.nl

Laten we samen voor onze veiligheid en gezondheid zorgen.

Gerrie van den Munckhof-Sanders

Interview Peel en Maas TV Venray in Bedrijf

Op zaterdag 17 februari 2018 was ik te gast in het businessprogramma Venray in Bedrijf van Peel en Maas TV. Peel en Maas TV is een lokale nieuwszender en in het programma Venray in Bedrijf worden maandelijks ondernemers ontvangen om hun verhaal te vertellen.

Ik mocht aan presentator Rob van Lieshout en aan het publiek mijn verhaal vertellen over mijn praktijk en hoe deze is ontstaan.

De uitzending is hieronder terug te zien of op het YouTube kanaal van Peel en Maas TV.

Vijf jaar Voetreflex praktijk

Ruim acht jaar geleden besloot Gerrie van den Munckhof haar baan als facilitair manager bij het Odapark op te geven. “Tijd voor het gezin en tijd voor iets nieuws”, blikt zij terug. “Ik ben toen gestart met de opleiding voetreflexologie en heb nu vijf jaar een eigen praktijk aan huis.”

Reflexzonetherapie (of reflexologie) gaat uit van specifieke zones op het lichaam, namelijk de handen, voeten, oren en gezicht. Deze reflexzones hangen nauw samen met alle organen, spieren, zenuwen en andere onderdelen van het lichaam. Door het behandelen van de reflexzones, bijvoorbeeld met speciale drukpunt- en massagetechnieken, kan een reactie/prikkel worden gestimuleerd in het lichaam en daarmee op de plek(ken) waar de klachten zich bevinden. “Door de reactie krijgt het lichaam veel beter de kans om het natuurlijke, zelfherstellende vermogen aan te spreken”, legt Gerrie uit. “De klachten kunnen daardoor (sterk) verminderen of verdwijnen.”

Bij reflexzonetherapie wordt niet alleen de klacht of symptomen behandeld maar wordt de mens/cliënt als een geheel bekeken. “Geest en lichaam moeten weer in balans komen.”

Reflexzonetherapie kan bij een groot aantal klachten worden toegepast, waaronder: hoofdpijn, migraine, gewrichtsklachten, stress, vermoeidheid, maag- en darmstoornissen, hyperactiviteit, hormonale stoornissen (overgangsklachten en klachten na een bevalling) en andere klachten zonder duidelijke oorzaak. De therapie is geschikt voor jong en oud en kan ook een goede aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde of in het kader van preventie (het voorkomen van klachten). Gerrie heeft zich de afgelopen jaren verder gespecialiseerd. Vele studies hebben bijgedragen aan het verder ontwikkelen van haar praktijk. “Bovendien ben ik aangesloten bij de VNRT, de brancheorganisatie die tevens toezicht houdt op de kwaliteit van de therapeuten.”

Reflexzonetherapie wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed. “Je dient dan wel een aanvullend pakket te hebben met een vergoeding voor alternatieve/complementaire geneeswijzen. Het wettelijk verplichte eigen risico is niet van toepassing voor aanvullende zorg.”

Artikel in nieuwsblad Peel en Maas van 1 februari 2018.

Reflexzonetherapie

De internationale week van de reflexzonetherapie staat dit jaar in het teken van het hormoonstelsel. In de week van 22 tot en met 28 september zal aan dit thema door veel reflexzonetherapeuten extra aandacht worden besteed. Ook bij Praktijk voor Reflexzonetherapie Gerrie van den Munckhof.

“Reflexzonetherapie is een behandelmethode die zeer positief kan werken in het proces om het hormoonstelsel in balans te brengen. Reflexzonetherapie stimuleert het herstel van het natuurlijk evenwicht in het lichaam waardoor je lijf weer evenwichtig gaat functioneren”, aldus Gerrie van den Munckhof. De ervaring leert dat hormonale klachten aanzienlijk kunnen verminderen met reflexzone therapie. “Als therapeut werk ik zowel op het fysieke, mentale, emotionele als energetische lichaam, met als doel de verstoring in de hormoonhuishouding op te heffen en deze in balans te brengen. Reflexzonetherapie helpt bij het vinden van de balans tussen lichaam en geest.”

Uitgangspunt van reflexzondetherapie is dat zich op de voeten zones bevinden die corresponderen met alle delen in het menselijk lichaam. “Door middel van speciale massagetechnieken worden de reflexzones – en daarmee de betreffende zones in het lichaam – geprikkeld. De doorbloeding wordt hierdoor gestimuleerd en dat is essentieel voor het goed functioneren van het lichaam. Het lichaam is in staat zichzelf te herstellen en raakt weer in balans.” Bij hormonale oorzaken van klachten kunt u denken aan de werking van de schildklier, alvleesklier, verhouding mannelijke en vrouwelijke hormonen, de eisprong en menstruatiecyclus, de overgang of verwijderde baarmoeder en/of eileiders. Ook emotionele oorzaken kunnen de hormoonhuishouding flink verstoren. Voorbeelden hiervan zijn o.a.: opgelopen trauma, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, stress, verdriet, gedrags- en leefpatronen. “Hormonen vormen namelijk de brug tussen lichaam en geest. Ze zetten energetische informatie om en transformeren deze in lichamelijke reacties. Iedere hormoonklier is gekoppeld aan een chakra, een “energetische wiel”, en wordt hierdoor aangestuurd. Verstoringen in de chakra-energie geven ook verstoringen in de hormoonhuishouding.”

Gerrie van den Munckhof is erkend gediplomeerd therapeut. “Als therapeut aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) voldoe ik aan bepaalde eisen. Denk hierbij aan opleidingseisen (hbo niveau met gedegen medische basiskennis, hbo-niveau psychosociale basiskennis), bijscholingen en praktijkinrichting. De kosten van de reflexzonetherapie worden daarom een groot gedeelte vergoed door de ziektekostenverzekeraars, mits aanvullend verzekerd.

Voor meer informatie kijk op www.voetreflexvenray.nl.

Bron: Nieuwsblad Peel en Maas Venray, 18 september 2014

Gelezen: Voetreflexologie verbetert de levenskwaliteit van kankerpatiënten

Voetreflexologie wordt in de klassieke geneeskunde nog al te vaak beschouwd als niet meer dan een aangename, ontspannende voetmassage, waardoor je je even beter voelt. Toch moesten onderzoekers van de Michigan State University onlangs toegeven dat het toch iets meer te bieden heeft dan dat.

Reflexologie is het masseren van bepaalde punten op de voeten, handen of oren die in verbinding staan met een orgaan of een deel van het lichaam waarin de energiedoorstroming geblokkeerd is. Door het stimuleren van die punten wordt de blokkade losgemaakt en kan de energie weer stromen. Op die manier wordt het zelfgenezend vermogen en de immuniteit ondersteund.

In een recente studie die gesponsord werd door het Amerikaanse National Cancer Institute onderzocht men of voetreflexologie het beter deed dan een gewone voetmassage bij vrouwen in een vergevorderd stadium van borstkanker die chemotherapie of hormoontherapie kregen. De vrouwen werden verdeeld in drie groepen: een groep die echte voetreflexologie kreeg, een groep die een gewone voetmassage kreeg en een placebogroep (alleen de standaardbehandeling).

De vrouwen die voetreflexologie kregen, hadden na elf weken duidelijke lichamelijke verbeteringen. Ze waren minder kortademig en konden veel gemakkelijker hun dagelijkse taken uitvoeren, zoals zich aankleden, naar de winkel gaan en de trap op lopen.

Voetreflexologie kan een waardevolle aanvulling zijn op de conventionele kankerbehandeling en de levenskwaliteit van mensen met kanker aanzienlijk verbeteren.

Wyatt G, Sikorskii A, Rahbar MH, Victorson D, You M. Health-Related Quality-of-Life Outcomes: A Reflexology Trial With Patients With Advanced-Stage Breast Cancer. Oncol Nurs Forum. 2012 Nov 1;39(6):568-77.

Geslaagde beurs “Vrouwen van nu” in Odapark

Vrouwen van nu is de titel van een kleine beurs die ik samen met dertien andere vrouwelijke ondernemers heb gehouden op 5 oktober in het Odapark in Venray. De beurs trok ongeveer 250 bezoekers en was zeer geslaagd. De deelnemers van de beurs vertegenwoordigden veertien verschillende vakgebieden, van coaching tot hairstyling, van tassen tot glas-in-lood en van kleuradvies tot voetreflex. Samen met mijn collega Anita Goumans heb ik aan veel mensen uitleg kunnen geven over voetreflexologie. Diverse bezoekers hebben we ook nog een ontspanningsmassage gegeven.