Go to Top
?>

Reflexzonetherapie

De internationale week van de reflexzonetherapie staat dit jaar in het teken van het hormoonstelsel. In de week van 22 tot en met 28 september zal aan dit thema door veel reflexzonetherapeuten extra aandacht worden besteed. Ook bij Praktijk voor Reflexzonetherapie Gerrie van den Munckhof.

“Reflexzonetherapie is een behandelmethode die zeer positief kan werken in het proces om het hormoonstelsel in balans te brengen. Reflexzonetherapie stimuleert het herstel van het natuurlijk evenwicht in het lichaam waardoor je lijf weer evenwichtig gaat functioneren”, aldus Gerrie van den Munckhof. De ervaring leert dat hormonale klachten aanzienlijk kunnen verminderen met reflexzone therapie. “Als therapeut werk ik zowel op het fysieke, mentale, emotionele als energetische lichaam, met als doel de verstoring in de hormoonhuishouding op te heffen en deze in balans te brengen. Reflexzonetherapie helpt bij het vinden van de balans tussen lichaam en geest.”

Uitgangspunt van reflexzondetherapie is dat zich op de voeten zones bevinden die corresponderen met alle delen in het menselijk lichaam. “Door middel van speciale massagetechnieken worden de reflexzones – en daarmee de betreffende zones in het lichaam – geprikkeld. De doorbloeding wordt hierdoor gestimuleerd en dat is essentieel voor het goed functioneren van het lichaam. Het lichaam is in staat zichzelf te herstellen en raakt weer in balans.” Bij hormonale oorzaken van klachten kunt u denken aan de werking van de schildklier, alvleesklier, verhouding mannelijke en vrouwelijke hormonen, de eisprong en menstruatiecyclus, de overgang of verwijderde baarmoeder en/of eileiders. Ook emotionele oorzaken kunnen de hormoonhuishouding flink verstoren. Voorbeelden hiervan zijn o.a.: opgelopen trauma, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, stress, verdriet, gedrags- en leefpatronen. “Hormonen vormen namelijk de brug tussen lichaam en geest. Ze zetten energetische informatie om en transformeren deze in lichamelijke reacties. Iedere hormoonklier is gekoppeld aan een chakra, een “energetische wiel”, en wordt hierdoor aangestuurd. Verstoringen in de chakra-energie geven ook verstoringen in de hormoonhuishouding.”

Gerrie van den Munckhof is erkend gediplomeerd therapeut. “Als therapeut aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) voldoe ik aan bepaalde eisen. Denk hierbij aan opleidingseisen (hbo niveau met gedegen medische basiskennis, hbo-niveau psychosociale basiskennis), bijscholingen en praktijkinrichting. De kosten van de reflexzonetherapie worden daarom een groot gedeelte vergoed door de ziektekostenverzekeraars, mits aanvullend verzekerd.

Voor meer informatie kijk op www.voetreflexvenray.nl.

Bron: Nieuwsblad Peel en Maas Venray, 18 september 2014